ablog
isolated notes exposed

krumplirendőr

Az elmúlt pár hétben szerintem körül belül tíz embertől hallottam, hogy sohasem fogok felnőni. Igen, szerintem soha sem fogok felnőni, legalábbis remélem. Büszke lennék rá. Ez persze nem azt jelenti, hogy gyerekes vagyok, vagy gyerekes szeretnék maradni, hanem sokkal inkább azt, hogy a gyerekek messze túltesznek a felnőtteken néhány dologban.

Amellett, hogy viccesek (a nagy számokat például úgy mondják, hogy tizenszázhuszonezerötven), olyan hihetetlen dolgokkal vannak felruházva, mint a kíváncsiság, tudásvágy és kreativitás. Azt hiszem ezek a legjobb emberi tulajdonságok. Ezek tartják mozgásban a világot. Igen, talán néha rossz irányba, de akkor is.

Ott van például a kíváncsiság. A legjobb az, amikor a másfél-, kétéves forma gyereket tolják a babakocsiban. A langyosmézescitromos tea lóg ki a szájából, és SASOL. Nem szól egy szót sem, nem kérdez, nem beszél, csak NÉZ. Az információgyűjtés az elsődleges irányelv. Aztán, ahogy nő fel az ember, egyre többször nézik le azért, ha nem tud valamit. Mekkora egy hülyeség! Az ember alapból nem tud semmit! Ha szerencséje van, valaki elmondja neki a fontos dolgokat, vagy mag néz utána, ha már érettebb, esetleg rájön magától. Ez hozzátartozik az általános intelligenciához — mondják. Egy frászt! Kérdezni kell, ha valamit nem tud az ember. A kíváncsiság hiánya sokkal nagyobb probléma, mint a tudás hiánya.

Aztán egy idő után a kreativitás szűnik meg. Az elején még LEGOznak a gyerekek (esetleg babáznak, nem tudom), aztán jön a TV, és végül a munkahely, ahol teljesen kiölik az emberből a széles spektrumú kreativitást. Nagy kár! Nem hiába mondják, Akit az istenek szeretnek, Örökre meghagyják gyereknek (Heltai Jenő).

mrscruff.jpg

Mr. Scruff (alias Andy Carthy) 1972-es, Brit származású bajszos Ninja. Első, hasonló című albuma 1997-ben látott napvilágot, akkor még a számomra legalábbis ismeretlen Pleasure Music kiadónál. Két évre rá már a Ninja Tune-nál jelent meg a Keep It Unreal albuma. Igazi nagy durranás. Én nem is tudom, szerintem bármelyik jazz rajongó szívesen meghallgatná. Olykor finom jazz-es, olykor hanyattfekvős napozós, a kedvenc számom (szerintem mindenki kedvence) pedig vidám táncolós. Ez utóbbi több reklámban is felhangzott (Volvo, France Télécom, stb.). Említésre méltó még harmadik stúdió albuma, Trouser Jazz (2002, Ninja Tune) címmel, bár a Get A Move On színvonalát szerintem nem éri el.

Nos, és az animációk, rajzok. Hát kész. Krumplibanda, krumpliszakács, krumplirendőr, babzsák ló, mosolygó házak és autónak álcázott guruló asztalok. Nem hiszem, hogy van még egy ilyen vidám szám a gyűjteményemben!

Mr. Scruff – Get a Move On
YouTube Preview Image

You better keep moving, boy, you better keep movin’, or you be left behind!


Posted by aui on July 31st, 2008 :: Filed under lyrics,music,napibetevő,vidam

rollerblade 18

YouTube Preview Image

Get the cool! Get the cool shoeshine!


Posted by aui on August 15th, 2007 :: Filed under fun,vidam