ablog
isolated notes exposed

take iceland

Azt hiszem megint kipipáltam valamit, amit már elég régóta szerettem volna. Azt hiszem életem egyik legérdekesebb országában voltam. Napsütötte zöld jégfölde, fortyogó forrásokkal, vízesésekkel és földöntúli látvánnyal.


Posted by aui on September 7th, 2011 :: Filed under blog,fun,goingout,interest!ng,music,napibetevő,travel

xxx

Fura érzés az embernek, amikor évtizedet vált. Fura érzés, hogy elérem a 30at. Fura érzés, függetlenül attól, hogy semmi lényeges nem történik biológiailag. Épp ezért fura érzés. Szeretném, ha velem ünnepelnél.

Rettentően szoktam örülni annak, amikor a barátaim készülnek a születésnapomra. Rettentő jó meglepetésekben volt részem az elmúlt néhány évben. Hihetetlenül szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen barátaim vannak.

Ennek ellenére, úgy gondoltam, hogy a vicces 30. születésnapomat saját magam fogom megrendezni. Nem azért, mintha nem bíznék abban, hogy valami fergetek dolgot hoznátok össze nekem Ti, hanem egyszerűen ezt valahogy muszáj. Amit most itt olvasol, a nem más, mint egy amolyan meghívó erre a happeningre.

Március környékén arra az elhatározásra jutottam, hogy valami olyasmit szeretnék csinálni, valami olyan születésnapot szeretnék, ami után az embereknek kétsége sem lesz afelől, hogy túlhaladtam ezt a kort. Egy olyan valamit szeretnék, ami után az emberek vállon veregetnek, és azt mondják: „Bálint, ez valami kurvajó volt”. Egy olyan bulit szeretnék, ahol a rengeteg különböző helyről megismert barátaim, munkatársaim, ismerőseim mind ott vannak. Mindegyikük egytől egyik hihetetlen értékes, érdekes és egyedi ember. Nem rossz az ilyen embereket összehozni.

Amúgy ez egy roppant hosszú folyamat. Legalább 2 hét kellett ahhoz, hogy összeírjam azokat az embereket, akiknek ki akarom küldeni a meghívót. Jelenleg a listán 300 ember van (és roppantul élvezem, hogy olyan életet élek, hogy 300 olyan embert tudok összeírni, akiket szívesen látok a születésnapomon), és egyáltalán nem triviális akár csak az e-mailek TO mezőjébe ennyi címet írni (bár félek attól, ennél az egésznél ez csak a LEVEL 1-es fokozat, és sok van még hátra). Éppen ezért, ha nem kaptál meghívót, az nem azt jelenti, hogy nem látlak szívesen, hanem azt, hogy befuccsolt az adminisztratív képességem. Ha ezt olvasod, akkor ismerlek. Ha ismerlek, jó ember vagy. Ha jó ember vagy, ott a helyed.

Kérlek jelentkezz ITT.

És igen. Még több barátot, még több születésnapot, még több ismerőst, még több bulit, még több élmény, még több információt, még több embert. Örökké többet.

YouTube Preview Image

Posted by aui on May 31st, 2011 :: Filed under blog,goingout,interest!ng

Spark

60-as évekbeli ruhában kerítésnek nekidől, lazán hátradobja szőke haját a bal válla fölött. Hanyagul elnéz a kamerától, majd azt mondja: „a Szikrában elhúzzák a mennyezetet”. Pózol kicsit, tartja, majd egy „na én megyek” felkiáltással a kerítést fogva elrohan (egyszer majdnem beesik balra, mert ott épp hiányzik a kerítés része).

Legalábbis erre emlékszem a Csinibaba film idevágó részéről, de nyugodtan javítsatok ki.


Posted by aui on March 3rd, 2011 :: Filed under goingout,interest!ng,lyrics,music,napibetevő

be confused

Többek között azért, mert vettem egy új tévét, azért mert jártam abban az utcában, és azért mert egyszerűen tetszik. Sőt, még a szöszi csajomnak is, aki pedig inkább a hörgőhurutos énekes gitártépését részesíti előnyben.


Posted by aui on February 1st, 2011 :: Filed under blog,interest!ng,music,napibetevő

nem francia

Aki sokat olvasott Agatha Christie-t, az ráismerhet a viszonylag jól megformált Hercule Poirot szavaira: „I am not French, I am Belgian”. Év végi télkerülő utazás. Első felvonás: Belgium.


Posted by aui on November 23rd, 2010 :: Filed under blog,goingout,interest!ng,lyrics,music,napibetevő,találtam

milyen doctor ?

Kis ismeretterjesztő post. Már úgyis rég volt ilyen, szóval már megérett. Aztán majd jól hozzádrótozom egy kis zenei ízelítőhöz, és nem borul fel a világegyetem egyensúlya.

weeping-angel-2


Posted by aui on September 8th, 2009 :: Filed under interest!ng,music,napibetevő

fogyósztori

Na ez is olyan, mint a kocsi, hogy már réges rég le kellett volna dokumentálni, de hát jobb később mint soha, a kevesebb néha több, és mindenki a maga háza tájékán söpörjön. Fogyósztori. Innen belülről, ahogy megnövekszik a világ körülötted, ahogy te összemész.

tapemeasurer-main_full


Posted by aui on April 18th, 2009 :: Filed under blog,interest!ng,music,napibetevő

.co.za

8.4 millió, 13, 3.8 millió, 70 ezer, 340, és a Got That Vibe. Azt hiszem ezek a számok lesznek a mai, remélhetőleg hosszú postban. Kis összefoglaló Dél-Afrikából. Amolyan érzelemmentesen.

492bl


Posted by aui on March 23rd, 2009 :: Filed under blog,goingout,interest!ng,music,napibetevő

első

Rövid leszek. Ez inkább csak ilyen ismeretterjesztő post. Tegnap lefáradtam, és ma nem vagyok valami hatékony. Tehát: Tudta-e Ön?


Posted by aui on December 11th, 2008 :: Filed under interest!ng,music,napibetevő

amen

A jungle, a breakbeat, az atmoszférikus drum and bass és egy rakás funk/soul zenész a 60-as évekből. Na meg a vinyl meg a sampler meg a drum loop-ok. A szerzői jogok és a szubkulturális éra. Egy csipetnyi történelem a világ leghíresebb dobritmusáról. Tanítani kellene.


Posted by aui on November 27th, 2008 :: Filed under interest!ng,music,napibetevő