ablog
isolated notes exposed

lost+found

Vasárnap óta nem láttam Balázst. Kicsit aggódtam, hogy elveszett vagy megsértődött a múltkori miatt és elballagott. Merthogy, az egyik barátom az javasolta, hogy rakjak rá a hátára almát meg körtét, hogy majd jól hazaviszi a családjának. Persze nem volt ott alma/körte, így megpróbáltam egy koktélparadicsomot rányomni a tüskéire, de nem sikerült. Balázs viszont nagyon megijedt, és hangosan szuszogott, aztán elszaladt. Azóta nem láttam.

Ma reggel viszont valamilyen munkások jöttek dolgozni a másodikon lakó öreg nénihez, és annyit hallottam, hogy
– .. nem baj, majd megoldjuk valahogy ottasün.
– Mivan ?
– Ott a SÜN!

Szóval Balázs megvan, él és virul. Csak engem nem akar látni. Majd veszek neki süncsemegét valahol. Engesztelésképpen.


Posted by aui on July 16th, 2008 :: Filed under balazs

sünökrul

“A sün tartósan csak ott marad meg, ahol nagy a kert, sűrű a bokorzat és alatta sok a száraz avar, valamint kiterjedt gyepszőnyeg található.

Az ilyen terep számára megfelelő rejtekhelyet, vadászterületet és elegendő táplálékot biztosít. Ha a sün elégedett a helyével, ragaszkodni fog otthonához.

A sün önellátó. Elsősorban rovarokkal, gilisztákkal, csigákkal táplálkozik, de megfogja a kígyót, békát és az egeret is. Ha este tejet teszünk ki a számára, szívesen elfogyasztja, sőt a későbbiekben is elvárja, hogy friss tejjel kedveskedjünk neki. Étvágya kimeríthetetlen. A kertben éjszakánként minden elérhető állatot, bogarat összeszed.

Októberben a kert valamelyik zugában hordjunk össze gallyakat, avart, száraz füvet (szalmát), hogy az állat elkészíthesse téli vackát. A sün általában októbertől áprilisig pihen.

A sün az emberektől nem fél, közelségüket elviseli. Ha pedig nálunk a kertben hosszabb ideje tartózkodik, annyira megszelídül, hogy még a lakásba is bemerészkedik. Egyébként magányosan él, nem kedveli a másik állat közelségét, kivéve a párzás időszakát. Ezért ha kicsik születnek, tanácsos kéthónapos korukban védett helyre eltávolítani őket a kertből.”

balazs_es_a_sziklakert.JPG

Halló! Honnan tudom mennyi idős ???


Posted by aui on July 13th, 2008 :: Filed under balazs

brotha’

Balázs igen-igen jól érezhette magát múltkor. Szólt a többieknek is. Az a baj,  hogy lehet átjön majd az összes testvére hozzánk, kiturják, és majd megint aludhat a küszöbön.

sunbalazsessunbela.JPG


Posted by aui on July 11th, 2008 :: Filed under balazs

day 2

Négykor értem haza. Délután. Levágtam a füvet, a bokrot (csak megnyírtam, nem vagyok ideggyenge), összesöpörtem, de mindez semmi. Ez a vasalás, komolyan. Kikészít. Ekkora egy bénaságot. Be kellene tiltani. Ezt mondta az új barátom is : Balázs (lásd kép), akivel a fűnyírás alatt ismerkedtem meg.
sunbalazs.JPG


Posted by aui on July 9th, 2008 :: Filed under balazs,DIY