ablog
isolated notes exposed

take stockholm

Kedd 10 körül szállt le a gépem a reptéren, onnan mentem dolgozni. Csütörtökön meghívtak egy CEO reggelire (na nem azért, hogy Izlandról meséljek), péntek hajnalban pedig ugyanaz a reggeli nemszeretem készülődés csak ez esetben nem egyedül, hanem M-el. 5-re a reptéren vagyunk és irány Svédország. Take Stockholm.


Posted by aui on September 8th, 2011 :: Filed under blog,goingout,lyrics,music,napibetevő,travel

take iceland

Azt hiszem megint kipipáltam valamit, amit már elég régóta szerettem volna. Azt hiszem életem egyik legérdekesebb országában voltam. Napsütötte zöld jégfölde, fortyogó forrásokkal, vízesésekkel és földöntúli látvánnyal.


Posted by aui on September 7th, 2011 :: Filed under blog,fun,goingout,interest!ng,music,napibetevő,travel

The Search Ends

Nos, vége. Időt, fáradságot nem kímélve 17 kocsmát jártam végig az elmúlt időben. Erről bővebben itt, itt és itt. Ebből most itt van a 3 befutó. Ha jönnél, olvasd végig, aztán szavazz. Ha már most tudod, hogy bukó az időpont, akkor kérlek, jelezd nekem levélben.


Posted by aui on July 26th, 2011 :: Filed under blog,goingout

the search (5)

Ééééés még egy utolsó etap. Lehet olvasni, kéremszépen.


Posted by aui on July 21st, 2011 :: Filed under blog,goingout

the search (4)

Hát akkor folytatódjon a keresés. Immáron pajtásokkal felfegyverkezve végigjártuk a Kazinczy utca környékét.


Posted by aui on July 15th, 2011 :: Filed under blog,goingout

the search (1, 2 and 3)

Még picivel több, mint 2 hónap, és itt a születésnapi zsúr. Lassan el kell kezdenem helyeket vadászni, ami (mint ahogy 3 nap után kiderült) nem is annyira egyszerű mulattság. Van, ahova túl kevesen vagyunk, van ahova túl sokan. Vannak jó helyek rossz környéken és vannak drága helyek jó környéken. Érdekes kutatás, egyszersmind budapesti kocsmatúra. A hellyel szemben a következő (nem egyszerű) elvárások vannak:

  • Jól megközelíthető helyen legyen.
  • Lehessen enni és inni (utóbbit sokat).
  • Léphessen fel egy zenekar és egy Dj. Utóbbi lehet a hely rezidense.
  • Legyen egy elszeparált rész a söröző embereknek és egy tincitánci rész.
  • Legyen zártkörű a buli.
  • A kaució (ha kell) legyen lefogyasztható.

Lássuk az eddigi jelentkezőket.


Posted by aui on July 11th, 2011 :: Filed under blog,goingout

xxx

Fura érzés az embernek, amikor évtizedet vált. Fura érzés, hogy elérem a 30at. Fura érzés, függetlenül attól, hogy semmi lényeges nem történik biológiailag. Épp ezért fura érzés. Szeretném, ha velem ünnepelnél.

Rettentően szoktam örülni annak, amikor a barátaim készülnek a születésnapomra. Rettentő jó meglepetésekben volt részem az elmúlt néhány évben. Hihetetlenül szerencsésnek mondhatom magam, hogy ilyen barátaim vannak.

Ennek ellenére, úgy gondoltam, hogy a vicces 30. születésnapomat saját magam fogom megrendezni. Nem azért, mintha nem bíznék abban, hogy valami fergetek dolgot hoznátok össze nekem Ti, hanem egyszerűen ezt valahogy muszáj. Amit most itt olvasol, a nem más, mint egy amolyan meghívó erre a happeningre.

Március környékén arra az elhatározásra jutottam, hogy valami olyasmit szeretnék csinálni, valami olyan születésnapot szeretnék, ami után az embereknek kétsége sem lesz afelől, hogy túlhaladtam ezt a kort. Egy olyan valamit szeretnék, ami után az emberek vállon veregetnek, és azt mondják: „Bálint, ez valami kurvajó volt”. Egy olyan bulit szeretnék, ahol a rengeteg különböző helyről megismert barátaim, munkatársaim, ismerőseim mind ott vannak. Mindegyikük egytől egyik hihetetlen értékes, érdekes és egyedi ember. Nem rossz az ilyen embereket összehozni.

Amúgy ez egy roppant hosszú folyamat. Legalább 2 hét kellett ahhoz, hogy összeírjam azokat az embereket, akiknek ki akarom küldeni a meghívót. Jelenleg a listán 300 ember van (és roppantul élvezem, hogy olyan életet élek, hogy 300 olyan embert tudok összeírni, akiket szívesen látok a születésnapomon), és egyáltalán nem triviális akár csak az e-mailek TO mezőjébe ennyi címet írni (bár félek attól, ennél az egésznél ez csak a LEVEL 1-es fokozat, és sok van még hátra). Éppen ezért, ha nem kaptál meghívót, az nem azt jelenti, hogy nem látlak szívesen, hanem azt, hogy befuccsolt az adminisztratív képességem. Ha ezt olvasod, akkor ismerlek. Ha ismerlek, jó ember vagy. Ha jó ember vagy, ott a helyed.

Kérlek jelentkezz ITT.

És igen. Még több barátot, még több születésnapot, még több ismerőst, még több bulit, még több élmény, még több információt, még több embert. Örökké többet.

YouTube Preview Image

Posted by aui on May 31st, 2011 :: Filed under blog,goingout,interest!ng

Spark

60-as évekbeli ruhában kerítésnek nekidől, lazán hátradobja szőke haját a bal válla fölött. Hanyagul elnéz a kamerától, majd azt mondja: „a Szikrában elhúzzák a mennyezetet”. Pózol kicsit, tartja, majd egy „na én megyek” felkiáltással a kerítést fogva elrohan (egyszer majdnem beesik balra, mert ott épp hiányzik a kerítés része).

Legalábbis erre emlékszem a Csinibaba film idevágó részéről, de nyugodtan javítsatok ki.


Posted by aui on March 3rd, 2011 :: Filed under goingout,interest!ng,lyrics,music,napibetevő

goth

Kevés olyan buliban voltam mostanában amin igazán jól éreztem magam. Mármint zeneileg. Persze sok helyre járok, elmegyek ide, meg oda, de mindehol (a legtöbb helyen) olyan zene van, ami jó, jó elmegy, de azért mégsem az igazi. Talán utoljára Volton volt. Kettő is. Most meg künt. Szánfránciszkóban.


Posted by aui on December 18th, 2010 :: Filed under blog,goingout,lyrics,music,napibetevő

Város az öböl mellett

Ez akár lehetne a címe valami neo-csehszlovák szappanopera sorozatnak is, mint amilyen a „kórház a város szélén” volt, de igazából ez az egyik beceneve San Francisco-nak. Most éppen innen írok, és ma már többek között túl vagyok egy hatalmas hamburgeren egy autentikus amerikai étteremben és egy bőrigázáson. Tovább lent.


Posted by aui on December 6th, 2010 :: Filed under blog,goingout,music,napibetevő,travel