ablog
isolated notes exposed

firestarter

A történelem ismétli önmagát. Ezt Shirley Bassey óta tudjuk. A zenei trendek is ismétlik önmagukat. Lebuknak, majd ismét felemelkednek. Kevés az új. Inkább a recycle a trend. Már csak azért is, mert könnyebb.


Posted by aui on November 28th, 2008 :: Filed under music,napibetevő,szétszakadok,world domination

amen

A jungle, a breakbeat, az atmoszférikus drum and bass és egy rakás funk/soul zenész a 60-as évekből. Na meg a vinyl meg a sampler meg a drum loop-ok. A szerzői jogok és a szubkulturális éra. Egy csipetnyi történelem a világ leghíresebb dobritmusáról. Tanítani kellene.


Posted by aui on November 27th, 2008 :: Filed under interest!ng,music,napibetevő

hogyan ébredek

Nehezen. Alapvetően két fajta embertípus van, elég kis átmeneti halmazzal. Van ugye aki pikk-pakk kiugrik az ágyból, és van akinek majdnem fizikai fájdalmat okoz az egész felkelési procedúra. Na, én persze a kettes kategóriát nyertem meg. Mélyenszántó elemzés arról, hogy hogyan is történik mindez.


Posted by aui on November 26th, 2008 :: Filed under lyrics,melylelektan,music,napibetevő

segítség

SEGÍTSÉG! SŰLLYEDEK! VALAKI SEGÍTSEN!!!!! könyörgöm.

YouTube Preview Image

Posted by aui on November 25th, 2008 :: Filed under blog,music

KEDDtácsdisz

szto, hemö’táj!

YouTube Preview Image

Posted by aui on November 25th, 2008 :: Filed under blog,music

(c)arbon

A Kispálos remix cd-ről (KISPÁLraMIX) akartam írni, meg a jazzmester Keyser-ről aki talán az egyetem legértelmesebb választható 2 kredites előadását tartotta többek között nekem, de forrás hiányában (értsd: nincs videó meg zene) inkább Tituszról írok. De lazán átkötöm, jó? Pedig a Kispálról, meg Keyser-ről is szívesen írnÁk.


Posted by aui on November 25th, 2008 :: Filed under music,napibetevő

kittiN

Először Scooter-t hallgattam, meg Mark’Oh-t, meg RMB-t, meg Members of Mayday-t. Aztán már nem is emlékszem, csak arra, hogy nyakig benne ülök a Prodigy-s korszakomban. Aztán kikacsingattam az Industrial meg a drum-and-bass felé, majd jött egy electropop/glitch korszak, és most itt tartok ahol. Nem is tudom. Talán mindegy, csak igényes legyen. Az egyetlen stílus, amivel megcsömörlöttem, az az electropop-volt. Ezért is voltam nagyon óvatos az új Miss Kittin albummal.


Posted by aui on November 24th, 2008 :: Filed under music,napibetevő

evolúció

Múltkor gondolkoztam el azon, hogy hova és hogyan tartunk. Egy ilyen borzasztóan okos pillanatomban azt találtam ki, hogy technológiai szinten megkülönböztethetünk vertikális és horizontális fejlődési irányt. Mindjárt jól elmagyarázom.


Posted by aui on November 23rd, 2008 :: Filed under blog,interest!ng,melylelektan

cntrp_dcmbr_6


Posted by aui on November 22nd, 2008 :: Filed under blog

légkör

Rendben. Utolsó északi kategóriás zenészünk következik. Kicsit ellazulunk, ami nem is baj, mert ma délre értem be a munkahelyemre. Nem lesz egy tevékeny nap. Ez sem. Szóval ma találkozunk Biosphere-rel, megnézünk két Levi’s reklámot, és visszautalunk a Június 16.-i napi betevős zenére. A legelsőre. Huhh.


Posted by aui on November 21st, 2008 :: Filed under music,napibetevő