ablog
isolated notes exposed

goth

Kevés olyan buliban voltam mostanában amin igazán jól éreztem magam. Mármint zeneileg. Persze sok helyre járok, elmegyek ide, meg oda, de mindehol (a legtöbb helyen) olyan zene van, ami jó, jó elmegy, de azért mégsem az igazi. Talán utoljára Volton volt. Kettő is. Most meg künt. Szánfránciszkóban.


Posted by aui on December 18th, 2010 :: Filed under blog,goingout,lyrics,music,napibetevő

Város az öböl mellett

Ez akár lehetne a címe valami neo-csehszlovák szappanopera sorozatnak is, mint amilyen a „kórház a város szélén” volt, de igazából ez az egyik beceneve San Francisco-nak. Most éppen innen írok, és ma már többek között túl vagyok egy hatalmas hamburgeren egy autentikus amerikai étteremben és egy bőrigázáson. Tovább lent.


Posted by aui on December 6th, 2010 :: Filed under blog,goingout,music,napibetevő,travel

ingyenlevél – update 1

No. Írtam ugye a GVH-nak, a parlament.hu adminoknak (hogy nem jó a levelzés), a képviselőmnek és a köztársasági elnöki hivatalnak. Eddig 2 választ kaptam és 0 reading confirmation-t.

Levél1: A GVH tájékoztatott, hogy nem, nem fogom visszakapni a kamatot. Azt mondják ez egy ilyen világ. Ők nem a károsultak érdekeit nézik (nem nézhetik), de nyugodtan éljek polgári perrer. Hát, fair and square. Nem fogok polgári perrel élni (annyit nem ér meg), de legalább értem a döntésük lényegét.

Levél2: A parlament.hu adminjai tájékoztattak, hogy megjavították a postafiókot, most már működik, és köszönik az észrevételt. Frankó.

A képviselőmtől és a KEH-től nem jött vissza semmilyen impulzusválasz. De ne is rohanjunk tovább, hanem gondolkozzunk el azon, hogy valakinek a hivatalos e-mail címe a munkába lépése után fél évvel sem működik (lásd levél 2 – ami mundjuk most egy kis csúsztatás is lehetne, mert egyrészről lehet, hogy csak kívülről nem működik, másrészről lehet, hogy éppen az előtt romlott el, mint ahogy én elküldtem a levelet, de ezen most ne akadjunk fel.). Hát nem is tudom. Mindenesetre elgondolkoztat, hogy hogyan végezheti valaki a munkáját így. Vajon milyen kommunikációs eszközöket használ a magyar köztársaság parlamentje 2010-ben? Látom lelki szemeim előtt, amint a nagy gondal tintába mártott lúdtollal megírjáj a papiruszt, összehajtják, majd forró viaszba mártott “a magyar nemzeti együttműködés” hivatalos pecsétjével (korábban nyilván egy, a pannon pumát ábrázoló motívummal) hivatalosan lezárják a levelet, majd szabadjára engedik Mártont, a díjnyertes postagalambot. Esetleg megjelenik János minden reggel egy dobbal, és felolvassa a billboard-ot. Eh!


Posted by aui on December 1st, 2010 :: Filed under blog,tegyük jobbá a világot