ablog
isolated notes exposed

hajnali három

Értem én, hogy a tegnapi überdurva prodigy-s cover után nem kellene ennyire lelassítani, de ez van, ezt kell szeretni. Lazulós városbanmászkálós, csilláutos rémálmok viaszba öntve.

András volt olyan kedves, és hétfőn belinkelt a blogjába. Ennek köszönhetően érezhetően megugrott a látogatottságom. Hiába, úgy néz ki, hogy a profi fényképezés több embert vonz, mint az én twisted zenei ízlésem. Nyilván. Viszont szépen átolvastam a music-mate-em postját, és ráakadtam egy régi kedvencre. Nem durva, nem pörgős, amolyan „elszívunk egy cigit (pipát – kinek mi) a fotelben miután hazaértünk a buliból hajnali háromkor, de még dumálunk egyet, mert baromira nem vagyunk álmosak” zene. A-nak ez „bemegyünk a városba fotózni egyet és közben szétlazítom az agyamat” zene. Megintcsak: kinek-mi. Az a szép ebben, hogy ha sokat hallgatsz egy-egy számot (mondjuk utcán, kocsiban, vonaton) akkor előbb-utóbb kialakul benned egy érzés az adott számmal kapcsolatosan. Aztán utána, mint egyfajta pavlovi villám hasít beléd legközelebb. Szerintem ez valahogy úgy működhet, hogy a zenék mennek meg jönnek, aztán egyszer csak, amikor valami nagyon erőset érzel, akkor minden, MINDEN, ami akkor hat rád beleivódik az agyadba. Szagok, hangok, színek, emberek. Összekötöd az érzéssel, aztán az majd előhozza megint. Ismerek pár embert például, akik a szagokra vannak így rákattanva. Az is durva.

Nem sok olyan zenét hallottam, mint Soehngenetic-től a Pont De Trevignon. Napfelkeltés. Semmittevős. Most megint meghallgattam, és majdnem sírok. Úgy egyszerűen lenyomta a hangulatomat, de jó értelemben. Átjár a nyugalom. Valami hasonlót érzek a Nightmares on Wax-al kapcsolatosan is. Bár a Soehngenetic erősebb, a Nightmares on Wax kicsit Kruder & Dorfmesiteresebb, de azért az alapérzés megvan. Mondom: fotelbanülős hajnali három óra.

George Evelyn, Nightmares on Wax, vagy mostanában DJ EASE (Experimental Sample Expert). Downtempo, chillout, mifene. 1970, Unighted Kingdom. Tegnap összekarmolta a kezemet agent döNper, ez pedig a francia éjszaka a Nightmares on Wax-től.

Nightmares on Wax – Les Nuits
YouTube Preview Image


Posted by aui on December 10th, 2008 :: Filed under music,napibetevő
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Type your comment in the box below: